Az ingatlanpiac alakulása Floridában 2013 harmadik negyedévében

A floridai ingatlanpiac, főleg Saratosa környékén az elmúlt negyedévben viszonylag dinamikus és lényegében pozitív fejlődésen ment át. Említésre méltók főleg az alábbi trendek:

Annak ellenére, hogy a 3. negyedév az értékesítések szempontjából a leggyengébb időszak, 2013 harmadik negyedévének értékesítései az elmúlt három év alatt először növekedtek. A növekedés az elmúlt évhez viszonyítva 18 % feletti volt. A növekedés különösen jelentős volt a luxus ingatlanoknál – az elmúlt évvel szemben több mint 50 %-os.

Amíg 2012 harmadik negyedévében a kínált ingatlanok mintegy egyharmada volt a bankok által lakáshitel nem fizetése miatt eladásra kínált ingatlan, ma ez az arány már csak egy ötöd. Ez a trend nagyon pozitív, hiszen nyilvánvaló, hogy a piac az utóbbi időben stabilabbá válik.

Egyúttal megfigyelhetjük az árak fokozatos növekedését is. Az ingatlanok értékesítésének jelentős növekedése a 200 – 500 ezer USD szegmensben annak tudható be, hogy az utóbbi időben az ingatlan piaci ára 200 ezer USD fölé emelkedett.

A kínált ingatlanok száma lassan növekszik, ezért a potenciális vevők nagyobb választékból választhatnak, és ez a piac stabilizációjához vezet.

Végezetül megállapítható, hogy a fent említett trendek kombinációja a kamatlábak növekedésével együtt vezetett a piac élénküléséhez olyan mértékben, mely az elmúlt három évre nem volt jellemző.

» Ingatlankínálat az USA-ban

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: