Ingatlan vásárlása Svájcban

Külföldiek lakás célú ingatlanvásárlásaira Svájcban az egyes kantonok törvényei és jogszabályai az irányadók, ezért az ingatlan-átruházás feltételei közöttük jelentősen eltérhetnek. Egyes kantonokban a külföldi befektetőkel szemben engedékenyebbek, más kantonokban a külföldiek ingatlanvásárlásait jelentősen korlátozzák.

Minden kantonnak a külföldiek ingatlanvásárlásaira van saját engedélyezési és feltételrendszere. Egyes kantonokban előre meghatározzák a külföldi ingatlanvásárlásra kiadott engedélyek számát, meghatározzák a maximális lakás- és telekterületet, feltétel az állandó lakhely, stb.

A legegyszerűbb olyan ingatlant vásárolni, melyre már kiadták az engedélyt külföldi személynek való eladásra, vagy ilyen engedélyt kérni kell. Ha az engedélyt nem adták ki, újra kell kérelmezni, a kérvény megítélése a svájci hivatalok részéről egyedi. Jó hír, hogy a turisztikai szempontból vonzó hely, ill. kanton enyhébb feltételeket szab meg a külföldiek ingatlanvásárlásaira. Ne feledje, hogy Svájc nem tagja az EU-nak, tehát a pénzműveletek svájci frankban zajlanak.

Figyelembe kell venni, hogy svájci ingatlan vásárlása nagymértékben egyedi módon kezelt adminisztratív és jogi folyamat. Kérjük, forduljon a Rellox társaság képviselőjéhez, és kérjen személyes találkozót.

A svájci kantonok térképe a külföldiek ingatlanvásárlásához való viszonyulás szerint. A pirossal jelölt térségekben vannak a legnehezebb feltételek, a sötétzöldben a külföldi befektetőkkel szemben a legengedékenyebbek.

Svájc

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: