A Lonely Planet Zadart a TOP 10 legjobb városai közé sorolta

A Lonely Planet Zadart a TOP 10 legjobb városai közé sorolta, amely 2019-ben látogatást érdemel, és nem kétséges, hogy ismét sok turista látogat el majd ide.

A Horvát Statisztikai Hivatal szerint Zadar 2017-ben 103 453-al több érkezést jelzett (összesen 524 583), az előző év azonos időszakához képest. Nőtt az itt eltöltendő éjszakák száma is 1 550 495 éjszakáról 1 832 729-re.

Zadar virágzása a legutóbbi háború idejétől figyelemreméltó, ugyanis egy temperamentumos kozmopolita várossá alakult. Azonban megőrizte az óváros romantikus hangulatát is – friss kávé illatú márványutcák, számos bár, rusztikus trattoria étterem az ókori római romok között.

A Lonely Planet főleg a vízparti sétányt értékelte nagyra, amely közkedvelt találkozóhelyként szolgál a barátok, fiatalok és üzleti partnerek számára egyaránt. Azt mondják, hogy innét tekinthető meg a legszebb naplemente. A sétány része egy érdekes attrakció – a Tengeri orgona és a Nap köszöntése alkotások.

A tengeri orgona egyedülálló – hét párhuzamos lépcsősor, számos sípból és csőből áll össze, amelyek a tengerbe vezetnek. A tenger hullámai keltik életre az orgonát. A Nap üdvözlése nevezetű attrakció egy hatalmas kör, amely egy kőburkolatba helyezkedik el. Fotovoltaikus napelemekből és üveglapokból áll össze, amelyek a naplemente után életre kelnek és csodálatos fényjátékot nyújtanak, háttérben a tengeri orgona zenéjével.

A többi TOP 10-ben szereplő városok, amelyeket érdemes 2019-ben meglátogatni – Koppenhága, Miami, Novi Sad, Seattle vagy Katmandu.  A teljes listát megtekinthetik a Lonely Planet weboldalán található cikkben is.

Zadar az innovációknak és a turisztikai népszerűségének köszönhetően kiváló hely az ingatlanbefektetésre is. Befektetés, és az Ön második tengerparti otthona. Tekintsék meg aktuális ajánlatainkat Zadar városában és annak környékén, vagy vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Fotók: Honza Hrubý / Shutterstock.com

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: