Horvátország: Az ingatlanadó továbbra sincs napirenden

A horvátországi ingatlanadó bevezetésére vonatkozó spekulációkat az építésügyi és tervezési miniszter Predrag Stromar megszüntette. Idén, és valószínűleg az elkövetkező években sem fogják bevezetni.

Azok a magyarok számára, akik fontolgatják a tengerparti ingatlanvásárlást, Horvátország az első számú választás. Ez főként a horvát ingatlanáraknak köszönhető, valamint az ország közelségének, szépségének és a történelmének.
 
Fontos szerepet játszhatnak a havi és az ingatlanvásárlással kapcsolatos átruházási költségek is. A horvátországi építésügyi és tervezési miniszter – Predrag Stromar 2018. Február 7-i nyilatkozata szerint, Horvátországban idén sem fogják bevezetni az ingatlanadót, bár erről korábban tárgyaltak. A miniszter meg van győződve arról, hogy először az ingatlan értékét kell meghatározni, így nem reális, hogy a jelenlegi kormány ezt az adót be fogja vezetni.

Az ingatlan értékét csak a Pénzügyminisztérium a miniszterelnökkel együttműködve határozhatják meg, ez pedig a következő 3 évben nem lesz lehetséges. A községek helyi díjai az eredeti jogszabályok szerint megfelelnek az EU irányelveinek, így továbbra is érvényesek.

Olvassák el további cikkeinket:

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: