Svájcban hirtelen megugrottak az ingatlanok árai

A svájci ingatlanok árai az ingatlanok üdülési célra való felhasználása korlátozásának bevezetése után hirtelen megugrottak – a legfrissebb felmérések alapján ez a növekedés eléri a 15 százalékot is. Ennek oka főleg az üdülési célú ingatlanok kínálatának visszaesése.

A korlátozást 2012 márciusában vezették be, és ez előírja, hogy minden településen az üdülési célú ingatlanok aránya nem lehet 20 %-nál magasabb. Ez a szabályozást azért vezették be, hogy egyes svájci régióban a települések ne váljanak „szellemvárosokká” – azonban ez az árak hirtelen megugrását váltotta ki.

A szakértők szerint azonban az árak és a kereslet is nagyon magas szinten maradnak főleg Svájc pozíciójának köszönhetően – az egyik, a nemzetközi ingatlanpiacra szakosodott ingatlanügynök a helyzetet így értékeli: „Svájc az egész világból vonzza az érdeklődőket, mivel ez az ország egy bizonyos státuszszimbólumot jelent és egyúttal nagyon stabil piac is. Azt a tényt is, hogy Svájcban a svájci frank a pénznem, a befektetők szintén pozitívan értékelik, mert a stabil pénznem kedvező alternatívát jelent az euróval és a dollárral szemben. Természetesen a mai helyzet eléggé szokatlan, de arra lehet számítani, hogy a piac új egyensúlyhelyzetet alakít ki, vagy megváltoznak a jogszabályok, amire volt már példa a múltban is”.

» Eladó ingatlanok Svájcban.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: