Spanyolország ideális hely a nyugdíjasok számára

Más európai országokkal összehasonlítva, Spanyolország kínálja a legmagasabb életszínvonalat és a legalacsonyabb költségeket, ami a kiköltöző nyugdíjasok számára elég fontos érv.

Ha a többi tényezőt is figyelembe vesszük, mint például az ingatlan kiválasztása, társadalmi élet, egészségügyi létesítmények, élénk és lenyűgöző kultúra, rögtön világossá válik, hogy miért Spanyolország a nyugdíjasok legnépszerűbb helye.

Megélhetési költségek

Egy nyugdíjas házaspár Spanyolországban a nyugdíjából kényelmesen meg tud élni, mivel a megélhetési költségek összehasonlíthatók az anyaország szintjével. Az éttermek, a társadalmi élet, a díjak és az adók is hasonló árszinten vannak.

Társadalmi élet

Azokon a területeken, ahová a legtöbb ember nyugdíjas korára költözik, számos kedves helyi lakos él. Ezek a helyek számos társadalmi tevékenységet kínálnak, mint például golf és sportklubok, karitatív és kulturális szervezetek, fieszták, kávézók stb.

Egészséges életmód

Az éghajlatának és a tájának köszönhetően Spanyolország legnagyobb része alkalmas a szabadtéri tevékenységekre. Sportolási tevékenységek széles körű skáláját kínálja – golf, tenisz, vitorlázás, búvárkodás, kerékpározás, túrázás, jóga. Mindenki megtalálja a számára megfelelőt, mindegy hogy az intenzív edzés után vagy az edzőterem látogatása után vágyakozik. A napsütésnek és az egészséges mediterrán ételeknek köszönhetően ezek a szabadtéri tevékenységek pontosan azok, amit a fiatal test és lélek fenntartására a kezelőorvosa tanácsol Önnek.

Éghajlat

Amikor valaki úgy dönt, hogy külföldre költözik, természetesen fontos szerepet játszik az éghajlat is. Ki szeretné eltölteni a nyugdíjas éveit azzal, hogy az ablakból figyeli a felhőszakadást? Napsütés, kellemes hőmérséklet és a tiszta friss levegő sokkal jobb, mint otthon ülni az időjárás miatt. Ezzel nagyon változatos életforma lehetőségek nyílnak Ön elé. Végül is, ki nem álmodozik egy tengerparti ingatlanról.

Egészségügyi ellátás

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a spanyol egészségügyi ellátás a világon az egyik legjobb. A legtöbb nyugdíjas számára ingyenes, amennyiben jogosultak a saját országukban való ingyenes orvosi ellátásra. Ezen kívül Spanyolországban a gyógyszerek olcsóbbak, mint a legtöbb európai országban, ami főleg a krónikus betegek számára fontos. Spanyolország európa egyik legegészségesebb, legmegfizethetőbb országa, így nyilvánvaló, hogy a legtöbb európai öregkorára itt telepszik le. Ön is csatlakozik?

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: