Rekordszámú turista látogatta meg 2016 –ban Horvátországot

A 2016 –os év nemrég ért véget, a karácsonyi időszakot Horvátországban töltő turisták száma még nincs összeszámolva, és az ország már rekordszámú látogatókról számolt be.

Talán meglepő, de a decemberi ide látogatott turisták száma sem teljesen elhanyagolható. Zágráb ugyanis az European Best Destination szerver szerint már másodszor büszkélkedhet a legjobb karácsonyi desztináció címmel. Horvátország a világsztárok körében is közkedvelt, ami csak hozzájárul a növekvő presztízséhez.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség bejelentette, hogy Horvátországot tizenegy hónap alatt (január 1. – november 30.) 16,6 millió turista látogatta meg, ami 1,5 millióval több mint az előző év azonos időszakában.

Az eVisitor és eCrew rendszerek adatai szerint a vendégéjszakák száma még jelentősebben nőtt. Horvátországban idén a turisták 90,7 millió éjszakát töltöttek, tehát 14% - kal, vagyis 11,5 millió éjszakával többet, mint 2015 -ben. Minden jel arra mutat, hogy ez a rekord 2017 –ben könnyen megdönthető lesz.

A legtöbb turista Németországból, Szlovéniából, az Egyesült Királyságból, Lengyelországból és Ausztriából érkezett.

A látogatottság az ország különböző részein különböző volt, de például Split városában a szezon rekordot döntött, amelyet csak júliusban 124 219 turista látogatott meg (29% -os évközi növekedés). Júliusban a vendégéjszakák száma 31% -kal nőtt – 424 184 éjszakára. Split látogatói többnyire az Egyesült Királyságból, Ausztráliából és az Amerikai Egyesült Államokból származott. A legtöbb éjszakát a britek, lengyelek és a németek töltötték.

Hosszabb távon, az év elejétől július 31 –ig Split városát összesen 298 060 turista látogatta meg, ami 24% -kal több mint 2015 –ben. A 2016 –os év első hét hónapjában a vendégéjszakák száma 28% -kal nőtt – 886 565 éjszakára.

A folyamatosan növekvő turisták száma kiváló hír a tengerparti ingatlan tulajdonosok számára is, akik vagy teljesen, vagy részben azokat kiadják. Egyre növekszik azok az érdeklődők száma is, akik Horvátországban kifejezetten üzleti célra szeretnének ingatlant vásárolni.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: