Rekordot döntött a Spanyolországi ingatlanok iránti érdeklődés

A spanyol ingatlanok értékesítési volumene 2013 –ban az elmúlt kilenc év legmagasabb szintjét érte el – 6,45 milliárt euró, ez 16% -os növekedés az előző évhez képest.

A legnagyobb érdeklődés hagyományosan a Brit-szigetekről származik (25,1%), továbbá Franciaországból (9,84%), Oroszországból (8,58%) és Belgiumból (7,26%). A külföldi befektetők érdeklődése lelassította az ingatlanárak csökkenését: 2012 –ben 15,1% -al, 2013 –ban 7,8% -al. A probléma azonban továbbra is az új építésű épületek eladási árának csökkenése, amely évközönként –37,4%.

Spanyolország, európa ötödik legnagyobb gazdasága, az elmúlt öt évben az ingatlanárak körülbelül 40% -kal való csökkenését jelentette. A korlátozott hitelek kínálata, az adókedvezmények megszüntetése és a munkanélküliség, további kereslet csökkenéshez vezetett a spanyolok oldaláról.

A spanyol háztartások fele el van adósodva, az átlagos adósság körülbelül 42 900 euró. Legjobban a fiatal családok vannak eladósodva: a statisztikák szerint a családok 80%-a, amelyknek a fő családfenntartója 35 évnél fiatalabb, az adóssága az ingatlannal kapcsolatos. Spanyolországban jelenleg mégis 584 ezer eladó ingatlan van.

A belföldi kereslet jelentősen korlátozott, a spanyol kormány ezét a külföldi befektetések támogatására törekszik – mint például, a nem uniós országokból származó befektetők, akik 500,000 euró felett vásárolnak ingatlant, tartózkodási engedélyre tehetnek szert.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: