Növekszik az érdeklődés az ingatlanok a Baleár-szigeteken

Az utóbbi időben egyre több európai dönt úgy, hogy eladja vagyonát és elköltözik a Baleár-szigetekre. Spanyolországban más uniós országok mintegy 2,3 millió állampolgára él, ebből több mint 130 ezer a Baleár-szigeteken. Ők ezzel a helyi lakosság egy nyolcadát alkotják, és jelentős szerepet játszanak az ingatlanpiacon.

A közelmúltban adott egyik interjúban Kate Mentink, az Europeos por España szövetség alapítója és igazgatója elmondta: "A legutóbbi, 2012-es népszámlálás szerint a Baleár-szigeteken élő uniós állampolgárok száma jelentősen emelkedett 109 ezerről 134 ezerre. Ennek legfőbb oka Bulgária és Románia belépése az Európai Unióba."

Az ingatlanpiacon nagyon aktívak a németek, a britek és az olaszok. Az utóbbi időben a Baleár-szigeteken lényegesen csökkent az ingatlanvásárlás iránt érdeklődők életkora. Amíg tizenöt évvel ezelőtt a szigetek főleg a hatvan év felettieket vonzották, ma az érdeklődők átlagos életkora negyven év körül van. Ennek bizonyos mértékben a zajló gazdasági válság is az oka.

Ez természetes következménye annak, hogyan változnak az emberek prioritásai az egészségesebb és nyugodtabb életmód felé. Amíg korábban a Mallorcai ingatlanok és a többi Baleár-szigeti ingatlanok iránt a korosabb, sikeres emberek érdeklődtek, akik nyugodt és kényelmes helyet kerestek nyugdíjas életükhöz, az utóbbi időben egyre több a fiatal család. Ezek az emberek életmódjukat akarják megváltoztatni, egyúttal vonzza őket a helyi alacsony bűnözés, jó minőségű iskolarendszer, a lakosok vendégszeretete és a kellemes időjárás az egész évben.

» Ingatlanok kínálata a Mallorcán.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: