Növekszik a turizmus iránti érdeklődés Franciaországban

Franciaország egyik pillére kétségtelenül az idegenforgalom, amely a 7,3% -os részesedésével ( GDP –re), a nemzetgazdaság nagyon fontos ágazatát képezi. És a Turisztikai Világszervezet szerint a jelentősége továbbra is növekedni fog.

Franciaország a világ leglátogatottabb országok egyike. Ezt nemcsak a gazdaságának, politikai stabilitásának és a földrajzi elhelyezkedésének köszönheti, hanem a számos műemlékének, gyönyörű természetének és nem utolsósorban Párizsnak, a világ leglátogatottabb városának is.

Franciaország főleg a kivételes konyhájáról és természetesen az attraktív stílusáról ismert. Ezeknek a szempontoknak köszönhetően az ország a vezető turisztikai desztinációk közé tartozik. A számok magukért beszélnek – Franciaországot 2012 –ben összesen 83 millió külföldi turista látogatta meg. Ez a szám tényleg rendkívüli, összehasonlítva például az Amerikai Egyesült Államokkal, amelyet csak 67 millió turista látogatott meg.

Ám a Franciaország területére érkező turistáknak növekszenek az igényeik. Ez főleg az amerikai és az ázsiai turistákra jellemző. A turizmus sokszínűségének és a növekvő idegenforgalomnak köszönhetően Franciaországnak a vendégei számára állandóan kínálnia kell valamit. Továbbá szükséges, hogy Franciaországban a szolgáltatások megfeleljenek a standardoknak és, hogy be tudják biztosítani az ügyfeleik luxus igényeit is.

Érdekes adatok:

  • 2012-ben az idegenforgalomból származó hozam 42 milliárd euró volt, így Franciaország a nemzetközi összehasonlításban a harmadik helyen végzett, az USA (98,2 milliárd euró) és Spanyolország (43,5 milliárd euró) mögött.
  • Franciország 2020 –ig a területén 106 millió nemzetközi látogatót tervez.
  • A külföldi ügyfelek növekedése miatt 2013-ban az idegenforgalmi ágazatban 7% -os évközi növekedés volt regisztrálva.

A fenti adatokból egyértelmű, hogy a kormányzati intézkedések, amelyek magukba foglalták például a turisták számára kialakított szolgáltatások fejlesztési és korszerűsítési törvényét (2009 -es év), nagyon hatékonyak voltak és az egész ágazat szintjét emelték. Ezek a kezdeményezések az idegenforgalomból stabil bevételeket biztosítottak be, valamint az ágazat teljes növekedését.

Továbbá tavaly a francia kormány egy új érdekes projektet indított el, amikor egy nyilvános on-line blogot hozott létre, amely többek között az idegenforgalom problematikájával foglalkozott. Végül számos hatékony és praktikus terv jött létre, amelyek segítik Franciaországot fenntartani a vezető turisztikai célpontok pozíciójában.

A turizmus fejlődése fontos a Franciaországi ingatlanok tulajdonosai számára is, akik saját házakat és apartmanokat vásároltak az attraktív idegenforgalmi desztinációkban (Azúr-part, Savojai Alpok, Párizs) és az ingatlan saját használata mellett bérbe is adják őket. A turisták érdeklődése magasabb hozamot jelent és egyben hozzájárul az ingatlan értéke növekedéséhez is.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: