Macron csalogatja a szuper gazdagokat a francia Riviérára

Az ingatlanbefektetők Nagy-Britannia-i ingatlanok iránti érdeklődése már nem olyan nagy, mivel az ingatlanok már nem ígérnek olyan magas hozamokat. Az ingatlanbefektetők érdeklődése aktuálisan Franciaországra, Olaszországra vagy Ausztriára koncentrálódik.

Franciaország pozitív fejlődéséhez hozzájárult Macron köztársasági elnök megválasztása is, akinek köszönhetően a helyi ingatlanpiacra ismét vissztért a befektetők bizalma. A helyzet teljesen más mint Hollande idejében. Az árak a legjobbak az elmúlt öt-hat év során. A francia ingatlanok iránt mindig sok volt az érdeklődő, azonban nem voltak hajlandók magas árat fizetni értük. Most azonban olyan házak kerülnek eladásra, amelyek már évek óta a piacon vannak.

A leggazdagabbak általában Cannes városában fekvő, beköltözhető állapotú ingatlanok iránt érdeklődnek. Cape Cap Ferrat-ban nem találni ilyen típusú ingatlanokat, még akkor sem, ha az érdeklődőnek 20 millió euró van a zsebében. Az ottani ingatlanok felújításra szorulnak, vagy rosszabb helyeken fekszenek. Ha ezzel az összeggel Cannes városában keresnek ingatlant, akkor a legjobbat kapják. Például: Öt hálószobával rendelkező ház, 3 500 nm –es telekkel, medencével és gyönyörű kilátással a városra. A Cannes-i rendezvényeknek köszönhetően a város magasabb bérbeadásból származó hozamokat ígér. Ezen felül Cannes nagyon jól megközelíthető, és kiváló éttermeket kínál. Hasonlóképpen Saint Tropez is újra a legkeresettebb városok közé tér vissza.

Azonban a befektetők nem csak a francia Riviérára koncenrálnak. A gazdagok például Olaszországba fektetik be millióikat, amely az utóbbi években valahogy kiment a divatból, de most ismét erősödik. Toszkánában például olyan ingatlanok vannak a piacon, amelyek pár évvel ezelőtt 25 milló euróba kerültek, most pedig 15 millió euróért vásárolhatók meg. Ezért az összegért a legjobbat kapja – kb. 900 nm-es ház, több mint 300 hektáros területtel.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: