Külföldi vevők érdeklődnek a Spanyol ingatlanok iránt

A Spanyol ingatlanpiac továbbra is hanyatlik. A múlt évben a tranzakciók száma 17 százalékkal csökkent az előző évhez képest, és a becslések szerint ez a tendencia továbbra is folytatódik. Ám ezt a szituációt kihasználták a többi európai ország érdeklődői.

Úgy tűnik, hogy a banki válság teljes árháborút okoz. Már a múlt hónapban 10 százalékkal csökkentek az eladási árak. Éppen az alacsony árak jelentenek nagy kísértést a külföldi vásárlók számára.

A tulajdon nyilvántartás szerint az ingatlaneladás más nemzetiségűeknek, mint spanyoloknak 2011-ben 12,3 százalékkal nőtt. Ehez nagy mértékben hozzájárultak a franciák, németek és oroszok, akik az ingatlanárak csökkenését maximálisan kihasználták. Azonban menze nem voltak az egyetlenek. Spanyolország más nemzetiségeket is vonz, beleértve Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot. Az egyetlen kivételt a britek, írek és hollandok jelentik.

Érdekes, hogy Spanyolországban 2011-ben a britek 7,6 százalékkal kevesebb ingatlant vásároltak, mint 2010-ben, de továbbra is vezetnek a képzeletbeli ranglétrán. Tavaly 4 294 brit szerzett itt nyaralót, míg a franciák körülbelül fele ennyien voltak (2 110). Spanyolországban összesen 22 260 külföldi vásárló tett szert nyaralóra. További 400 ezer nemzetközi piacraa szánt ingatlan még mindig szabad.

Nézze meg az eladásra szánt Spanyol ingatlanok ajánlatát.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: