Külföldi ingatlanok – mire van kereslet?

Az ügyfelek többsége a saját használat - esetleg további bérbeadással kombinálva – céljából vásárol külföldi ingatlanok-at. Ezen ügyfelek közel fele rendelkezik a kívánt régióról (pl. Franciaország, Cote d´Azur) konkrét elképzeléssel. Az ügyfelek másik felének csak általános elképzelése van (pl. a tengerhez közel), és a velük való konzultáció után egyezünk meg a megfelelő helyben.

Kereslet főleg az alacsonyabb és a közepes cca. 100,000 – 250,000 EUR-s árszínvonal iránt van. Például Ausztriában egy kisméretű, síközponti apartman már cca. 60,000 EUR-tól vásárolható. Létezik viszont már itt egy gazdagabb ügyfélkör is, amely képes befektetni milliós nagyságrendű EUR-t vagy dollárt. Vannak olyan ügyfelek, akik már néhány külföldi ingatlant vásároltak – egyet a tengernél, Európában, egyet az Alpokban és a harmadikat a Karib térségben.

Az utóbbi időben, vállalkozói körökben erősödő érdeklődést tapasztalunk külföldi panziók és szállodák vásárlása iránt is. Ezek a vállalkozók vagy kiterjesztik üzleti tevékenységüket, vagy éppen befejezik azt, és szeretnének másképp, külföldön újrakezdeni. Növekvő érdeklődést tapasztalunk a cégek köréből is, amelyek tenger melletti apartman-házakat vásárolnak a management és az alkalmazottak, esetenként üzleti partnereik üdültetésére. A vásárlók egy speciális és növekvő csoportját képezik a golf szerelmesei, akik meleg égövi, golfpálya közeli – ideális esetben tengerparti - ingatlanokat vesznek.

Egyelőre az ügyfélkör kisebb részét alkotják azok a befektetők, akik elsődlegesen befektetésük felértékelődését várják, s nekik nagyjából mindegy, hol található az ingatlan. Természetesen feltételezzük, hogy ez a vásárlói csoport fokozatosan növekedni fog. Ezen „klasszikus“ befektetők, a külföldi ingatlanba történő befektetést gyakran befektetői portfóliójuk kiterjesztési és diverzifikálási lehetőségeként fogják fel.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: