Ingatlanok az Azúr parton megőrizték népszerűségüket

Az ingatlanpiac alakulását figyelembe véve az azúr-parti ingatlanok ideálisan egészíthetik ki befektetési portfoliókat.

A statisztikákból kiderül, hogy ebben a régióban több mint 70 ezer ingatlannak külföldi befektető a tulajdonosa. A megnövekedett kereslet következtében 2003 és 2009 között a piac mintegy 15 százalékkal növekedett. Az elmúlt időszakban a legtöbb érdeklődő Oroszországból és Nagy-Britanniából érkezik, őket követik skandináviai és a közel-keleti vevők. De a vevők között találunk csehországi, lengyelországi, szlovákiai és magyarországi vevőket is.

A legutóbbi felmérésekből kitűnik, hogy a Provence-Alpes–Azúrt-part régióban az árak stabilan nagyon magasak – az ingatlan átlagos ára 82 százalékkal magasabb, mint Franciaország más régióiban. 2000 és 2007 között az ingatlanok átlagos ára itt 144 százalékkal emelkedett, míg egész Franciaországban ez az emelkedés csupán 111 % volt.

A 2011 és 2012 fordulóján bekövetkezett kisebb ingadozás után, melynek oka a francia elnökválasztás volt, a piacok stabilizálódtak, és a vevők érdeklődése ismét növekszik. A legkeresettebbek helyek közé tartoznak továbbra is a híres üdülővárosok, mint pl. Cannes, St. Tropez, Cap d'Antibes és környékük.

» Tekintse meg az eladó Azúr parti ingatlanok kínálatát.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: