Ingatlanok a Karib-térségben? Készüljenek fel az édenkertre

A Karib-térség egy igazi földi paradicsom. Ezt számos európai lakos elmodhatja, akik az állandó lakhely mellett döntöttek, vagy legaláb az év nagy részét itt töltik.

A Karib-térség egy hely, ahol a valóság felülmúlja a képzeletét. A kristálytiszta tenger több mint 600 kilométer hosszú pálmafákkal teli strandokat mossa. Gyönyörű táj, nyugodt környezet, három tucat golfpálya. Ez csak az előnyök rövid listája, amelyeket a Dominikai Köztársaság kínál.

Számos emberrel találkozhatnak, akik eladták a saját cégüket és itt találták meg álmaik otthonát. Vagy meghagyták vállalozásaikat, és csak az év egy részét töltik itt, így a ókontinensre rendszeresen visszatérnek.

Dominikai Köztársaságban a külföldiek korlátozások nélkül vásárolhatnak ingatlant. Az ingatlan megvásárlása viszonylag olcsó, a vásárlással kapcsolatos formalitásokkal a Rellox társaság segít Önöknek.

Dominikai Köztársaság ingatlankínálata

Dominikai Köztársaság ingatlankínálata

Amennyiben Dominikai Köztársaságban fekvő ingatlan vásárlásán gondolkozik, akkor valószínűleg egy saját villa vagy a komplexumokban elhelyezkedő apartmanok között választ majd. A harmadik, talán egy kicsit bonyolultabb megoldás egy telek vásárlása, amelyen majd saját házat építhet.

Az apartmanok vásárlása esetében luxus ingatlanfejlesztési projektek közül válogathatnak, amelyek az első sorban fekszenek a tengertől, valamint a strandok és a golfpályák közelében helyezkednek el. A társasházak, valamint a nyilvánosság elöl elzárt lakóparkok iránt is nagy az érdeklődés.

Különösen azok számára, akik több időt szeretnének tölteni a Karib-térségben egy saját villa lehet a tökéletes megoldás. Családi házak már körülbelül 150 000 USD –tól kaphatók, a kiváló minőségű ingatlanok 200 000 USD –tól vásárolhatók meg. Azonban számos igazi luxus villa ajánlatok közül is válogathatnak, amelyek biztosítják az összes szükséges komfortot. Itt az árak egy vagy több tíz millió USD között lehetnek.

Dominikai Köztársaság előnyei

  • Meleg éghajlat egész évben
  • Gyönyörű tenger, hosszú hófehér strandok
  • Gyönyörű táj, sok helyen még mindig érintetlen civilizáció és turizmus
  • Nyugodt életmód
  • Kiváló ételek és italok
  • Barátságos lakosság
  • Stabil gazdasági helyzet
  • Üzleti lehetőségek a szigeten

Alapvető információk a Dominikai Köztársaságról

Dominikai Köztársaságnak több mint 9 millió lakosa van. Legtöbbjük katolikus vallású. Hivatalos nyelv a spanyol, de gyakran angol és francia nyelveken is megértik egymást. A fővárosa Santo Domingo.

Pénznem dominikai peso, de különösen a turista központokban probléma nélkül elfogadják az USD és EUR pénznemeket is. A pénzüket mindenképpen csak a bankokban vagy a hiteles pénzváltókban kell átváltani.

Az ország elhagyásakor maximálisan 10 000 USD készpénzt vihet magával (vagy más, ezzel az összeggel értékű valutát).

Vízum

A Dominikai Köztársaságba való belépéshez Magyarország állampolgárainak 90 napig nincs szükségük vízumra. Valamelyik konzulátuson vagy rögtön a repülőtéren egy ún. Turista kártyát kell csak vásárolniuk (Tarjeta de Turismo). A turista kártya ára 10 USD.

Egészségügyi ellátás

Az egészségügyi ellátás megfelel a standardoknak, amelyekre az európaiak hozzá vannak szokva. Az egészségügyi ellátást elsősorban a privát kórházak végzik. Fel kell készülni a készpénzben való fizetésre. Utazás előtt érdemes megfelelő egészségügyi biztosítást kötni. Az ittlét során bármilyen felmerülő kezelési költség a hazaérkezésük után vissza van térítve.

Segélyhívás esetén, ugyanúgy mint az Egyesült Államokban a 911 –es számot használják.

Hasznos tudnivalók:

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: