Horvátország vonzza a hírességeket

Horvátország mér régóta nem az olcsóbb alternatíva - Spanyolországhoz vagy Franciaországhoz viszonyítva. A gyönyörű táj, történelmi városok, kristálytiszta tenger, kiváló ételek és szolgáltatások hozzájárulnak az ország minőségéhez. Mindez növeli a hírességek vonzalmát az ország iránt. Számos híresség szeret az országban nyaralni, azonban néhányan pont itt vásárolták meg a nyári rezidenciájukat.

Az Adria gyöngyszeme, Dubrovnik városa már elérte az Azúr-parton fekvő üdülőhelyek szintjét, így horvátországot minden évben újabb színészek, énekesek és sportolók fedeznek fel. Az ország számukra a nyugalom oázisa, ahol élvezhetik a viszonylagos anonimitást és az előnyöket, beleértve a kiváló ételekkel és borokkal rendelkező éttermeket.

Horvátországban a hírességek otthon érzik magukat

Dubrovnikban a hatvanas években Elizabeth Taylor és Richard Burton is romantikus nyaralást töltött el. A dubrovniki erődöt Sophia Lauren is megtekintette. Az utóbbi időkben Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones, Goldie Hawn és Kurt Russel, Richard Gere, Nick Nolte, Tom Cruise, Sir Roger Moore és Tina Turner látogattak ide. 

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik kikötőjében Bernie Ecclestone, a Forma 1 gurujának szuper luxusjachtja is gyarkan látható. Ex-felesége Slavica (lányaik Petra és Tamara) eredetileg Horvátországból származik.Ezért nem meglepő, hogy a „Petara” nevű jachtja más helyekre is ellátogat Horvátországban. Ecclestone jachtja Hvar-szigetén és Trogir városának kikötőjében is horgonyzott. Hvar-szigetét a múlt évben Demi Moore vagy Harry herceg is meglátogatta.

Dobrovnik utcáin számos hírességgel találkozhatnak, többek között Michael Fassbender színésszel, a divat guruval Giorgio Armanival, Ashley Judd színésznővel, olyan futball sztárokkal mint például Manuel Neuer és Bastian Schweinsteiger vagy a Chelsea Football Club tulajdonosával Roman Abramoviccsal. Jon Bon Jovi is Dubrovnik közelében töltötte a nyaralását.

Ivanka Trump, a lehetséges jövőbeli amerikai elnök lánya is Horvátországban töltötte nyaralását. Azt nem tudni, hogy pihenni vagy egy ingatlan projekt után érdeklődik. Nem első alkalommal történne, mivel Ivanka a dubaji (bővebben itt és itt) luxus üdülőhelyek belsőépítészeti tervezésén dolgozott. Ezek a luxus üdülőhelyek a Rellox társaság kínálatában is megtalálhatók.

Hasonlóan mint Toszkána Olaszországban, az Azúr-part Franciaországban vagy Dubaj a Közel-keleten, Horvátország is a hírességek körében nem csak a nyaralás miatt lett közkedvelt. Néhány híresség saját ingatlant vásárolt itt. Mivel Horvátországban sem jelent gondot egy kiváló luxus ingatlan kiválasztása, amely megfelel a legigényesebbek számára is.

Milyen ingatlanokat vásárolnak a hírességek? Tekintsék meg a horvát luxus ingatlan ajánlatokat. 

Anthony Hopkins Isztrián vásárolt ingatlant

Sir Anthony Hopkins Isztrián vásárolt ingatlant. A színész gyakran töltötte szabadidejét Horvátországban. A gyönyörű félsziget annyira lenyűgözte, hogy saját ingatlan vásárlása mellett döntött. Az ingatlan pontos elhelyezkedése titok, de a magánélet miatt a színész nem közvetlen tengerparti ingatlant vásárolt, hanem belföldit, Groznjan városa közelében. A tenger kb. 20 perc autóútra van.

Adria varázsa lenyűgözte John Malkovich amerikai színészt is, akinek ősei pont Horvátországból származnak. A brit Telegraph napilap kérdésére, hogy melyik számára a legideálisabb nyaralóhely, azt válaszolta: „A horvát tengerpart. A családdal együtt párszor itt nyaraltuk, vitorláztunk a part mentén, számos csodálatos helyet látogattunk meg, mint pl. Vis-szigete, ahol kiváló tengeri éttermek vannak, vagy Palmizanan, amely a gyönyörű Hvar-szigeténél helyezkedik el.”

A színész, aki több tucat emlékezetes filmszerepet játszott, a horvát tengerparton szemelt ki egy ingatlant. A hírek szerint Malkovich 3 millió eurót kínált a Villa Aurora –ert, de mivel a jelenlegi tulajdonossal nem született megállapodás, így a hollywoodi csillagnak más ingatlan után kellett néznie.

Horvátország

Horvátország nem csak a hollywoodi csillagok által lett közkedvelt

A sztárok, akik beleszerettek Horvátországba: az Emmy-díjas Ellen DeGeneres, amerikai komikus és színésznő, aki párjával, Portia de Rossi színésznővel járt Horvátországban. Portia de Rossi főleg az Ally McBeal sorozat főszereplőjeként (Nelle Porter) lett ismert. A jachtjuk a horvát tengerpart mentén cirkált, különösen Split, Dubrovnik és Hvar-szigete közelében.

A filmsztárok főleg azért kedvelték meg Horvátországot, mivel sokan közülük elősször munkai viszonyban jártak itt. Lenyűgöző tájak és a történelmi városok - a filmforgatók számára ez nagyon vonzó. Minden a legendás Karl May regényekkel kezdődött. A Winettou filmeket a Plitvicei-tavak, Krka vagy Paklenica nemzeti parkjaiban forgatták.

Horvátországban legutóbb a Trónok Harca című filmsorozatot forgatták. Egyes helyek biztosan ismerősnek tűnhetnek, ha jártak már Split vagy Dubrovnik városaiban, ahol számos jelenet játszódott. Emilia Clarke színésznő benyomása, aki a Trónok Harcában Daenerys Targayren karakterét alkotja: „Dubrovnikban a forgatás csodálatos volt, Split városában is, lehethogy még csodálatosabb.”

Sok film rajongó számára a felvételkészítés helye kiváló ok arra, hogy meglátogassák az országot, ami különösen az utóbbi években érzékelhető hatással van az idegenforgalomra (ezt főleg Új-Zélandon érzékelhették, ahol a Gyűrűk urát forgatták).

Évekkel ezelőtt a világ legnézettebb párja - Beyoncé és Jay-Z is itt töltötte nyaralását. A jelenlegi kapcsolatukról a média szívesen szeret spekulálni. Azonban, amikor a jachtjukon együtt cirkálták a dalmát szigeteket, minden renben volt. Lehethogy megismételhetnék a horvátországi nyaralásukat.

Idén a híres ír U2 együttes tagjai is a horvát partok mentén hajóztak – Adam Clayton és The Edge. The Edge családja és barátai körében itt ünnepelte 55 -ik születésnapját.

Reese Witherspoon, a bájos hollywoodi színésznő is ide jött nyaralni. A közösségi oldalain közzétett képekből ítélve teljesen biztos, hogy a nyaralása tökéletes volt.

Foto: Instagram Reese Witherspoon

Horvátországba viszont nem csak a sportolók, színészek és énekesek járnak megpihenni és kikapcsolódni, hanem a politikusok is. Az  idei nyaralását Tony Blair, a korábbi brit miniszterelnök is Ciovo-szigetén töltötte. A sziget északi részén, egy újonnan megnyílt szállodában, kilátással Trogir óvárosára.

Tony Blair ebben a szállodában töltötte horvátországi nyaralását. 

A hírességek listája nagyon hosszú. További hírességek, akik Horvátországban jártak: Steven Spielberg, Gwyneth Paltrow, Eva Longoria, Kevin Spacey, Sergio Ramos, John Terry.

Egy horvát ingatlan vagy akár egy privát sziget megvásárlásán Robert de Niro, Clint Wastwood és Sharon Stone is gondolkoztak.

Önök is csatlakoznak azokhoz, akik már megvásárolták horvátországi második otthonukat?

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: