Horvátország: változások az exkluzív ingatlanszektor terén

A horvát ingatlanpiac egyre jobban csábítja a gazdagabb befektetőket, akik exkluzív ingatlanok után érdklődnek. Milyen hatással lesz Horvátország csatlakozása az EU-hoz és milyen lesz a jövőbeli fejlődés?

Az EU csatlakozásához (2013 –ban) azonnali jelentős változások nem voltak észlelhetők. Az ingatlanárak a rossz nemzetközi tőkepiacok helyzete miatt folyamatosan csökkentek, míg kb. 30%-kal alacsonyabb áron álltak meg, mint a 2007 előtti válság előtt.

2014 –ben jelentős befektetések várhatók az idegenforgalmi szegmensben, amely pozitív hatással lehet a horvát ingatlanok áraira. Sőt, számos népszerű helyen már az exkluzív ingatlanok árai növekedni kezdtek. Például Dubrovníkban az árak már 3 – 4 ezer euró négyzetméterenként.

A horvát prémium ingatlanok vonzzák az érdeklődőket Európából és Észak-Amerikából. A gazdasági válság előtt a befektetők többsége az Egyesült Királyságból származott, a válság alatt azonban az ingatlanok iránti érdeklődés elsősorban a Közép és Kelet Európábol származik. A legígéretesebbeknek a tengerpartokon és a szigeteken lévő villák és házak mutatkoznak. Ezek a helyek vonzzák a gyermekes családokat, nyugdíjasokat, vitorlázás és más vízi sportok szerelmeseit.

» Horvátországi ingatlanok választéka

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: