Franciaország csalogatja a nemzetközi ingatlanbefektetőket

Amíg a franciák egy része a milliomosadó bevezetése után más európai országban keres menedéket, Franciaországba további külföldi befektetők érkeznek. Az ingatlanpiacon növekvő számuk érzékelhető.

Az eladásra alkalmas ingatlanok száma Párizsban az építési korlátozások következtében jelentősen limitált. A becslések szerint arra lehet számítani, hogy a szabad ingatlanok számának növekedése megnyugtatja majd a piacot. Szélesebb választékra számíthatnak azok, akiknek magasabb a költségvetése.

A lakások és házak árai Párizsban az elmúlt hónapokban 3,8, ill. 6,2 százalékkal emelkedtek. Párizs az európaiak mellett főleg az ázsiai érdeklődők között népszerű. Hagyományosan a főváros vonzza a legtöbb külföldi befektetőt, jelentősen növekedett az ázsiai befektetők száma, közvetlenül Párizsban a piac harmadik legerősebb csoportját alkotják.

Nagy az érdeklődés a nyugodt vidéki ingatlanok iránt, melyek elsősorban a kínai érdeklődőket vonzza. Az ázsiai érdeklődők a vevők hét százalékát képezik. Párizs mellett főleg az Azúr part népszerű.

A legfrissebb hírek arra utalnak, hogy Franciaország népszerűsége továbbra is növekszik. Sok ausztriai befektető érkezik, akik számára a hazai viszonyok drágák, inkább másutt keresnek ingatlanokat.

Franciaország vonzerejét az új befektetők számára nem csak a kölcsönök alacsony kamatai jelentik. Vonzó a kellemes éghajlat, könnyű elérhetőség, valamint az ingatlanpiaci helyzet. Ez az utóbbi időben inkább lelassult, ami azt jelenti, hogy sok tulajdonos az alacsonyabb kínálati árak ellenére is inkább eladna. Ezért előnyös ma franciaországi ingatlant vásárolni. Franciaország viszonylag ellenáll az euróövezet válságának is.

Franciaországban előnyösek a lakáshitelek – egyes bankok külföldi befektetőknek kedvezőbb feltételek mellett nyújtanak hitelt, mint a franciáknak.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: