Eladó házak Horvátországban

Veszek egy házat Horvátországban. Már sokan hoztak ilyen döntést, és ezt már egyre többen fontolgatják. Szóljunk néhány szót horvátországi ingatlan, a jelen esetben villa vagy ház vásárlásáról.

» Tipp: nézze meg az eladó horvátországi családi házak és villák kínálatát.

Nem meglepetés, hogy a külföldi befektetők érdeklődése szinte kizárólag a tengerparti házak és villák felé fordul. A horvátországi házak vásárlása iránt érdeklődők egyik alapvető követelménye kilátás a tengerre és a lehető legkisebb távolság a strandig. Természetesen a legkeresettebbek közvetlenül a tengerparton fekvő házak, ezeknél azonban magasabb árra kell számítani. Egyúttal ez lehet nagyon előnyös befektetés is, mert egyre kevesebb a tengerpart közvetlen közelében lévő szabad telkek száma, így ezeknek az ingatlanoknak az ára ezért növekedni fog.

Horvátországban vannak eladó nagyon szép házak 200 000 euró körüli árakon. Az ingatlanok árai Horvátországban viszonylag stabilak. Az ezredfordulón a Balkáni félszigeten a helyzet nyugodttá vált, ekkor az árak a minimális szinten mozogtak, majd hirtelen növekedni kezdtek. Ennek ellenére a horvát ingatlanpiac kínál érdekes ingatlanokat eléggé kedvező árakon. Semmilyen sokkhatások nem voltak érezhetők 2008 után sem, amikor a világgazdasági válság következtében sok országban az ingatlanárak hirtelen zuhanni kezdtek. Horvátország iránt ekkor is érdeklődtek a befektetők Németországból és más országokból, az árszint stabil maradt, évente néhány százalékos növekedés mellett.

Eladó házak közül lehet választani a szárazföldi tengerparton (Dalmácia, Isztria), vagy a horvátországi szigeteken, mint pl. Korčula, Brač vagy Hvar. Ha kínálatunkból még épülőben lévő házat választ, befolyásolhatja a beltér kivitelezését.

Ház vásárlása Horvátországban

Annak részletes leírását, hogyan zajlik az ingatlanvásárlás Horvátországban, a honlapunk megfelelő oldalain talál: Az ingatlanvásárlás folyamata Horvátországban. Általánosságban azonban meg kell említeni a vásárolt ingatlan alapos átvilágításának szükségességét. Ezzel elkerülhetők az esetleges későbbi problémák. Az általunk kínált minden ingatlannál biztosítjuk annak átvilágítását és elintézünk minden formális teendőt.

Ház eladása Horvátországban

Az ingatlanok értékesítése Horvátországban a hatályos horvát törvények és adózási jogszabályok alapján történik. Horvátországban ma nincs forrásadó, de ha az ingatlant annak vásárlásától számított három éven belül fogja eladni, jövedelemadót kell fizetnie. Ennek mértéke megközelítőleg a vételár és eladási ár különbségének 25 százaléka. Ha az ingatlan értékésítés három év után történik, nem kell jövedelemadót fizetni.

Luxus villák

Horvátországban sok lehetőség van valóban luxus ingatlan vásárlására, melyek minden igényt kielégítenek. A legjobb helyeken lévő exkluzív villák ára 1 millió euró körül mozog, ezek tulajdonosaiknak a maximális kényelmet és zavartalan magánéletet nyújtják. Ha kedveli a csónakázást és vitorlázást a tengeren, jó hírnek fogja tartani, hogy a közvetlenül a tengerparton lévő házak között soknak saját mólója van. Luxus ingatlanok esetében biztosítható a ház fenntartásának és karbantartásának teljes körű szervize is.

Horvátországi ház helyett inkább lakást vagy apartmant vásárolna? Kérjük, olvassa el az Apartmanok eladása Horvátországban cikket.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: