Az alpesi ingatlanok bérbeadásából kedvező hozamra lehet számítani

Egy ingatlan az Alpokban a kellemes pihenés és kikapcsolódás mellett érdekes befektetési is lehet. A bérbeadás éves hozama elérheti a 7 %-ot is.

Tehát ha vannak felhasználható pénzeszközei, valószínűleg Ön is fontolgatja, hogyan őrizze meg azok értékét (legalább az inflációval szemben).

Az elmúlt években a kamatlábak nagyon alacsonyak, nemcsak idehaza, hanem külföldön is – például a Bank of England, a gazdasági válság legyőzése érdekében már négy éve 0,5 %-os szintjen tartja a kamatlábat, az Európai Központi Bank még óvatosabb és az euróövezet számára 0,25 %-os kamatlábat írt elő.

Megoldást ingatlanvásárlás jelenthet az Alpokban – az Ön pénze így „Önnek fog dolgozni” és további előnyökre is számíthat:

  • bérbeadásból származó tartó hozam az egész évben,
  • felejthetetlen üdülés saját apartmanban vagy házban a gyönyörű alpesi környezetben,
  • az ingatlan árának tartós növekedése.

Hogyan működik a bérbeadás?

Nagyon egyszerűen. Az ingatlantulajdonosok abban az időszakban, amikor az ingatlant nem használják, bérbe adhatják. Az apartman vagy ház tulajdonosa szerződést köt egy utazásszervezővel, aki helyette mindent elintéz. Azok a biztonságos hozamot részesítik előnyben, köthetnek szerződést garantált hozamra is. Ennek mértéke 5 % körül mozog és az alacsony kihasználtság kockázatát az utazásszervező viseli. A rugalmas hozam esetén a hozam függ a kihasználtságtól. Ez a tulajdonos számára magasabb kockázatot jelent, de másrészt a hozam is magasabb lehet.

Bérbeadásra alkalmas alpesi ingatlanok kiválasztása

Az ingatlan kiválasztásakor nagyon óvatosnak kell lenni – figyelembe kell venni nemcsak az árat, hanem az ingatlan bérbeadási potenciálját is. Ebből a szempontból természetesen a legfontosabb a kiválasztott apartman vagy ház fekvése.

Keressen ingatlant sípálya, sífelvonó vagy skibus-megálló közelében. Természetesen a közeli repülőtér is növeli az ingatlan vonzerejét, mert a síelők szeretnének minél több időt tölteni a sípályán, nem pedig várakozással vagy autózással a sífelvonókhoz.

Tartós tendencia a magasabb minőségű és luxus ingatlanok iránti kereslet növekedése, elsősorban a minőségi központokban. A luxus ingatlanok természetesen drágábbak, de érthetően magasabb a hozam is, mert a minőségi szálláshelyet keresők készek többet fizetni.

» Ingatlanok kínálata az Alpokban

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: