Ausztriai ingatlanok: nyáron golfozás, télen síelés

Ha egész éves használatra alkalmas külföldi ingatlant szeretne vásárolni, ideális célpont lehet Ausztria. már régóta nemcsak a téli örömök kedvelőinek nyújt lehetőségeket. A nyári lehetőségek is egyre bővebbek és érdekesebbek. Nyáron Ausztria a hegyi turisztika, kerékpározás vagy rafting, újabban a golf szerelmeseinek is kedvelt úticélja.

Golfpályák Ausztriában

A golf iránti érdeklődés Ausztriában, akárcsak nálunk is, óriási fellendülést él át, egyre újabb golfpályákat építenek és a nyújtott szolgáltatások is nagyon magas minőségűek. Vonzók lehetnek az ausztriai árak, melyek a miénkhez hasonlóak, néhány esetben még alacsonyabbak is. Azonban összehasonlíthatatlan a nyújtott szolgáltatások és háttér színvonala. Itt egy standard golfpálya a mi legjobbjaink szintjén van. Az osztrák golfpályák a tőlünk érkező látogatókat tárt karokkal fogadják.

Mintegy 140 golfpálya közül lehet válogatni. Vannak olyanok, melyeket egy napra is érdemes meglátogatni, másutt érdemes több napot is eltölteni. A legmagasabban értékeltek közé tartozik többek között a Golf Club Zell am See Kaprun vagy a Wilder Kaiser-Ellmau Kitzbühel közelében. Az ausztriai TOP 10-ben szerepel például az alsó-ausztriai Adamstal Golf Club és a Golf Club Fontana vagy a tiroli Golf Club Seefeld-Wildmoos.

Ausztriában azonban kissé meglepő módon a golf nem terjedt el nagy mértékben. Ausztriának százezer regisztrált játékosa van. Annak ok, hogy miért nem terjedt el tömegesen, oka lehet a rövid idény. Csak a nyári hónapokban lehet játszani, az idény májustól októberig tart.

A golfpályák építése, főleg síközpontok közelében, csak az utóbbi években zajlik. 1950-ig Ausztriában mindössze egyetlen kilenclyukú golfpálya volt. A síközpontok azonban nemcsak télen, hanem az egész évben szerették volna fogadni a vendégeket. Az egyik megoldást éppen a golf jelentette, mely fokozatosan fejlődött és már 1990 felében megrendezték az Austrian Open golfversenyt.

Ingatlanok az osztrák golfpályák mellett

Ha Ön érdeklődik a téli síelés és a golf kombinációja iránt, ideális megoldást jelenthet apartman vásárlása Ausztriában. Ha nyáron már megunta a golfot, egész sor más lehetőség közül választhat. A lakóparkokban van wellness, gyönyörű kilátás a környező tájra és a friss hegyi levegő csalogatnak gyalogos túrákra.

Ausztria a külföldi vendégek által egyik leglátogatottabb ország. Több érv szól amellett, hogy ebben az alpesi országban töltse szabadságát. Viszonylag könnyen elérhető, gazdag sportolási lehetőségekkel és minőségi szolgáltatásokkal. A magas színvonalú elszállásolás mellett a szórakozási lehetőségek széles skálája várja Önt. Választani lehet sokféle típusú wellness szolgáltatás között, sok a hangulatos bár és étterem helyi gasztronómiai különlegességekkel.

Ez az oka annak, hogy az elmúlt években egyre több honfitársunk vásárol saját ingatlant Ausztriában. Kisebb apartman vásárlása egy síközpontban ma már nem tűnik olyan elérhetetlennek. Például berendezett, kis apartmanok árai Kaprun/Zell am See-ben már 60.000 eurónál kezdődnek. Az ingatlanok alkalmasak egész évben való használatra, de bérbe is adhatók, ami érdekes jövedelmet hozhat. Az EU polgárok Ausztriában az ingatlan vásárlásakor hasonló elbánásban részesülnek, mint a helyi lakosok, így az ingatlan vásárlása elé nem gördítenek semmilyen adminisztratív akadályokat.

Megragadták az Ön figyelmét az ausztriai ingatlanok vásárlásáról szóló információk? Olvasson el további részleteket ingatlanvásárlásról más alpesi országokban, Svájcban, Olaszországban vagy Franciaországban. Bővebb információkért látogasson el a www.rellox.hu honlapra.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: