Ausztriában az áfakulcs csökkentése valószínűleg a téli szezontól lép érvénybe

Az osztrák állam csökkenteni szeretné az idegenforgalmi áfakulcsot - a jelenlegi 13%-ról 10%-ra. Az a kérdés, hogy ez a törvény mikor lép érvénybe. A csökkentésről a Miniszterek Tanácsa dönt, továbbá szakértői vélemény kidolgozása is szükséges.

Elisabeth Köstinger (ÖVP) idegenforgalmi miniszter arra törekszik, hogy az idegenforgalmi áfakulcs csökkentését a következő téli szezon előtt vezessék be. „Az áfakulcsot november előtt nem tudjuk csökkenteni”, jelentette ki Köstinger. A nyári szezon előtti csökkentés nem reális.
A tiroli tartomány elnöke, Günther Platter, aki szintén az idegenforgalomért felelős, kiemelte az adó csökkentésének fontosságát, és hogy ezt a változást legkésőbb november 1-ig jó lenne bevezetni.

Platter és Köstlinger más témákban is egyetértenek, mint például az Airbnb. Mindketten úgy vélik, hogy ezen a területen a jogszabályok változtatására szükség van. Köstinger szerint az olyan szabályokkal kell foglalkozni, amelyek nem egyértelműen indokoltak.

A tervezett idegenforgalmi ÁFA csökkentése, egyben a turisztikai szegmens pozitív tendenciáival együtt kiváló lehetőséget jelent mindazok számára, akik a saját használat és további bérbeadás kombinációjára tervezett osztrák ingatlan vásárlását fontolgatják.

» Ingatlanok kínálata Ausztriában

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: