A Skicirkus Saalbach-Hinterglemm síterepnek növekszik a területe és a minősége

Magyarországon az elmúlt években könnyen arra a benyomásra juthatunk, hogy a tél már nem az igazi. És az igazán fehér karácsony már nem létezik, és még akkor sem, ha azt a hegyekben töltjük.

A magyar „hegyek” magassága ritkán haladja meg az 1 000 m tengerszint feletti magasságot. A magyar síterepek pedig már nem nyújtanak garanciát a hosszabb ideig tartó folyamatos hótakaróra, így sokak számára elsősorban az osztrák síterepek nyújtanak alternatívát.

Saalbach-Hinterglemm a Salzburg régió egyik legnépszerűbb síterepe, amely a hírnevét főleg a kiváló sípályáinak köszönheti. Ezek a sípályák minden évben az Alpesi Sí Világkupának is otthont adnak.

Világszínvonalú sípályák, amelyek közé minden bizonnyal az öt kilométer hosszú Asitz – Leogang sípálya is hozzá tartozik.

A sípályák hosszúsága közel 300 km, ami a 2015/16 –os szezontól főleg a szomszédos Fieberbrunn sítereppel való összekötésnek köszönhető. Az említett Fieberbrunn síterep kínálatában a szabad síelés is megtalálható, ami az osztrák központokban egyáltalán nem megszokott.

A Saalbach Hinterglemm- Leogang Fieberbrunn síaréna karbantartott sípályákat, modern felvonókat és kabinos felvonókat, továbbá számos sport- és szórakozási lehetőséget kínál. Az interaktív térképen nem csak az egyes sípályákkal kapcsolatos információkat talál, hanem egyéb szolgáltatásokkal, éttermekkel és felvonókkal is. 

A magasság már nem számít

A Saalbach és Hinterglemm városai felett elterülő hegycsúcsok elég alacsonyak, összehasonlítva a közelben fekvő síarénával és a Kitzsteinhorn gleccserrel szemben. A hegycsúcsok max. 2 000 méteresek, amelyek a globális felmelegedéssel foglalkozó szakértők szerint a síterep bizonytalan jövőjét jelentik. És pont Saalbach a 830 – 2096 m tengerszint feletti magasságban fekvő síterepével nagyszerű példa arra, hogy a tengerszint feletti magasság a síterep minőségében ma már nem játszik olyan jelentős szerepet, mint azt eddig hitték.  

Saalbach Hinterglemm

Az éghajlati viszonyok sokkal fontosabbak, amik a tengerszint feletti magasságal nem mindig kell, hogy összefüggjenek. A síterepek technológiai felszerelése sokkal fontosabb. A sí üzlet alfa és omegája a műszaki havasítás.

És ebben pont a snowmakers, azaz a műszaki havasítás technikai személyzete Európa szerte az egyik legjobbak közé sorolható. Viszont ahhoz, hogy a legjobbak között maradjanak, természetesen szükséges a magas színvonalú technológia is.

Skicirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang, amely már két éve a Fieberbrunn sítereppel van összekötve, ma már közel ezer hóágyúval rendelkezik! A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a sípályák 90% -át lehetséges technikai hóval (műhóval) lefedni. Ennek köszönhetően a sípályák november végétől április közepéig üzemelnek. Az elmúlt három évben az átlagos síszezon 133 napig tartott.

Skicirkus Saalbach Hinterglemm

Kényelem az első helyen

Skicirkus Saalbach-Hinterglemm-Leogang a kiváló műszaki havasítás rendszere mellett kényelmes felvonókkal is rendelkezik. A modern, gyakran fűtött és Wi-Fi csatlakozással ellátott sífelvonók már manapság a luxus síközpontokban nem jelentenek újdonságot.

Saalbach gazdag aprés-ski élettel is rendelkezik, amelyek a felvonók alsó állomásaiban és a város központjában is megtalálhatók. Ha az éjszakát egy diszkóban szeretné tölteni, a délutánt egy kávézóban vagy talán síruhát szeretne vásárolni a helyi áruházban, ezt pont itt megteheti.

Saalbach

A délutáni aprés-ski, csak egy órára, még a sícipőkben, valószínűleg azokra a helyekre viszi el Önöket, ahonnan a Barnkogelbahn vagy Kohlmais felvonójai indulnak felfelé. És ha az esti partik helyett inkább a korai felkelést választja, hogy a még feltáratlan sípályákon síelhessen, a tipikus ski IN-ski OUT lakhatásért, amelyeket a Kohlmais lakóparkjai kínálnak, igazán hálás lesz.

Tervek a gleccser felé néznek

Saalbach is reagál a jelenlegi tendenciára, amely azt diktálja, hogy a jelenlegi síparadicsomokat olyan komplexebe csatlakoztatni, amelyek már képesek konkurálni a francia óriásoknak, amelyek több mint 600 km sípályát és felvonókat kínálnak.

Nem titok, hogy a népszerű tiroli Fieberbrunn összekötése a híres Skicirkussal csak a projekt első szakasza volt, amely hamarosan a másik irányba is bővül majd – Saalbach –ból Zell am See – be.

A helyi Schmittnehöhe síterület területe ugyan nem a legnagyobb, de ha a gondola összeköti a Glemmtal völgyel (Saalbach területén fekvő), nagyon vonzó területté alakul át. Zell am See már ma Ausztria egyik legkeresettebb úticélja. Ezt főeg a helyi szuper attraktív Kitzsteinhorn-gleccsernek és a Zeller-tónak köszönheti. A tó látható a már hamarosan összekötött Schmittenhöhe síközpont sípályáiról is.

Saalbach Hinterglemm

Photo: © TVB Saalbach Hinterglemm

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: