A luxus ingatlanok árai Olaszországban változatlanok

Az olaszországi luxus ingatlanok árait nem érinti az árak zuhanása. Amíg a válság következtében a lakóházak árai 2008 felétől kb. egy harmadával csökkentek, addig a luxus ingatlanok árai kevesebbet, mintegy egy ötödével.

A legfrissebb adatok szerint Olaszországban a luxus ingatlanok vannak az érdeklődés középpontjában. A három millió euró feletti árú ingatlanok iránti érdeklődés továbbra is stabil. Változott azonban a befektetők összetétele. A nagy-britanniai és amerikai hagyományos vevők mellett egyre gyakoribbak a skandináv, orosz, holland és közép- és kelet-európai vevők. Ennek oka lehet többek között az euró gyengülése 2012 első felében, mely elsősorban az euró-övezeten kívüli érdeklődőket vonzza.

Az olaszországi luxus ingatlanok iránti potenciális érdeklődők főleg Szardíniát kedvelik. A potenciális vevők nagy százaléka itt öt millió feletti értékű rezidenciákat keres. A további keresett régiókban, mint például Toszkanában és Umbriában luxus ingatlanokat keres az érdeklődők fele.

Sok befektető a világméretű recesszió miatt visszatér a bevált piacokhoz, mint amilyenek Franciaország déli része vagy Nagy-Britannia fővárosa, London.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: