A külföldi befektetők felfedezték a luxus spanyol villákat

Az utóbbi időben Spanyolország sok olyan befektetőt kezd vonzani, akik tengerparti luxus ingatlanokat keresnek. A gazdasági válság, mely ezt az országot érzékenyen sújtotta, az árak lényeges csökkenését váltotta ki – a legkeresettebb helyeken az exkluzív ingatlanokat ma negyedével alacsonyabb áron értékesítik, mint a válság előtt.

Sok oka van annak, miért keresik a befektetők Spanyolországot – az első ok bizonyára a kellemes mediterrán éghajlat és a laza életstílus. A spanyol kormány által foganatosított intézkedések szintén hozzájárulnak a befektetők számának növekedéséhez. Ilyen intézkedés az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező jogállás biztosítása mindenkinek, aki egy 500 ezer euró feletti értékű ingatlant vásárol.

A szakértők szerint az a tengerparti vidékeken ingatlanvásárlás iránt érdeklődők több mint 85 százaléka külföldi és általában készpénzben fizetnek. A vevőknek csupán 15 százaléka vesz fel jelzáloghitelt – általában adózási megfontolásokból.

Amíg az ingatlanpiac helyzete Spanyolország középső részén és a nagy városokban továbbra is kedvezőtlen, hihetetlen módon növekszik az ingatlanvásárlás iránt érdeklődők száma a Baleár-szigeteken vagy a Costa del Sol-on. Másrészt ez az árak fokozatos emelkedését váltja ki.

Már említettük, hogy az ingatlanok iránti érdeklődés ezekben a régiókban elsősorban külföldről mutatkozik. A helyi lakosok még lábadoznak az elmúlóban lévő válság hatásaiból, és többnyire nincs pénzük új ház vagy apartman vásárlására.

A spanyol ingatlanok az utóbbi időben felkeltették az euróövezeten kívüli országok vevőinek érdeklődését is, ilyen országok az USA, Kolumbia, Venezuela, Mexikó és más spanyol nyelvű országok. Ezzel szemben a kereslet Nagy-Britanniából és Írországból, ahonnét a válság előtt a vevők többsége érkezett, ma valamivel alacsonyabb.

Spanyolországban ma több mint egy millió olyan eladó ingatlan van, melyet a bankok a jelzáloghitelt fizetni képtelen tulajdonosoktól vettek el. Ezek az ingatlanok most vevőre várnak – a befolyó pénzeszközök is hozzájárulhatnak a spanyol gazdaság újraindításához és a gazdasági válság következményeinek felszámolásához.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: