A franciaországi ingatlanpiacnak nagy a vonzereje. Főleg a külföldiek számára

Franciaországi ingatlan vásárlása az utóbbi időben egyre több külföldit vonzz. Az egyik célcsoport azok a svájciak, akik az Alpokban kívánnak ingatlant vásárolni.

Számukra ma elsősorban a svájci frank euróhoz viszonyított kedvező árfolyama a fontos érv. Saját franciaországi ingatlant vásárlása olyan vidékeken, mint Chamonix vagy Morzine számukra olcsóbb, mint odahaza. A kínálat elsősorban azoknak kedvez, akik a határ mentén laknak.

Egyes ingatlanirodák szerint ez a tendencia már megmutatkozott az alpesi ingatlanok árainak növekedésében. Egyesek szerint ezek magasabbak, mint négy évvel ezelőtt, amikor az ingatlanpiac a csúcson volt.

De nemcsak az alpesi központok ingatlanjai iránt van érdeklődés. Becslések szerint a külföldi befektetők érdeklődésére hatással van az országról kialakult kiváló kép is. A Future Brand cég országmárka indexe (Country Brand Index) szerint Franciaország a 113 értékelt ország között a kilencedik helyen szerepel. A szakemberek megegyeznek abban, hogy Franciaországnak időtálló bája van. Az a tény, hogy ide az emberek mindig szívesen térnek vissza, az ingatlanvásárlás szempontjából is előny.

Franciaország ezen felül az említett felmérésben a 13. helyet foglalta-e, amikor a kérdés az volt, hogy a válaszadók az adott országban szeretnének-e élni. A gall kakas országa dobogós helyezéseket ért el a gasztronómia és a látnivalók területén.

Becslések szerint Franciaország ennek a felmérésnek köszönhetően is jó úton halad egy egészséges ingatlanpiac felé. Azon szükséges, hogy az ingatlanok tulajdonosainak és az ingatlanügynököknek se legyenek túlzott elvárásaik, és az ingatlanok árait reális ársávban állapítsák meg.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: