A Bankia szerint az ingatlanok árai Spanyolországban további tíz százalékkal csökkenni fognak

Mielőtt a stagnáló spanyol ingatlanpiacon javulás következne be, az ingatlanok árai további tíz százalékkal csökkenni fognak. Ez a meggyőződése a spanyol Bankia takarékpénztárnak, mely szerint jelentős változásokra 2014 előtt nem lehet számítani.

A minisztérium szerint a házak árai 2008 első negyedéve óta átlagosan 15,8 százalékkal csökkentek, valójában azonban több mint húsz százalékkal, és egyes régiókban 40 %-al is. Ennek ellenére a Bankia, mely a közelmúltban jött létre a Caja Madrid, Bancaja és öt más társaság fúziójával, annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az árak további kiigazítása az egyetlen megoldás a kereslet és a kínálat közötti egyensúly megteremtésére.

A G-14-es csoport, melynek tagjai a legjelentősebb spanyol ingatlanirodák, arra számít, hogy idén az eladott házak száma 8,3 százalékkal csökkenni fog, és a 2005-ös év szintjén marad. A G-14 csoport szerint az értékesítések jelentősen nem fognak növekedni egészen 2015-ig. 2010-ben ugyan enyhe javulás volt érezhető, az ÁFA várt növekedésének köszönhetően, de ennek ellenére az el nem adott ingatlanok száma Spanyolországban 2,7 %-al nőtt.

Ezeknek a becsléseknek az alapja a spanyol kormány lépései, mely igyekszik meggyőzni az európai országok polgárait, hogy Spanyolországban teremtsenek maguknak egy másik otthont.

Nézze meg a spanyolországi ingatlanok kínálatát.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: