Olaszország adócsökkentésre vár

Már csak néhány nap van hátra az olaszországi ingatlanok várva várt értékesítési adójának csökkentésig. Ezt az intézkedést, mely 2014. január 1-vel lép hatályba, olyan lépésnek tartják, mely hozzájárulhat az olasz ingatlanpiac problémáinak megoldásához. A vételár minden 100 000 euró összegénél az adó 900 euróval csökken.

Ez a lépés minden valószínűség szerint hozzájárul majd az ingatlanok értékesítésének élénküléséhez, és bizonyára serkenteni fogja a befektetőket drágább ingatlanok vásárlására. Például egy 400 ezer eurós ház vásárlásakor a megtakarítás elérheti a 3 600 eurót, és ha a vevő ide helyezi át tartós lakhelyét, a megtakarítás a vételár minden 100 000 euró összegénél elérheti az 1 236 eurót.

Egy olasz ingatlanpiacra szakosodott ingatlanközvetítő a piac helyzetét így jellemezte: „Ez egy valódi előrelépés, mely elősegítheti a hanyatló piac újraéledését. Ma azt tanácsolom a befektetőknek, hogy a vásárlással várjanak januárig, mert így viszonylag nagy összeget takaríthatnak meg.”

Ráadásul a legfrissebb hírek alapján arra lehet következtetni, hogy az olasz piac néhány hónap bizonytalanság és általános bizalmatlanság után ismét emelkedőben van. A politikai zavargások óvatosságra késztették a befektetőket – a kormány azonban előzékeny lépésekkel pozitív jelet bocsátott ki és a külföldi befektetők visszatérésére lehet számítani, valamint a befektetési kedv élénkülésére.

Ingatlan vásárolna Olaszországban? Tekintse meg az olaszországi ingatlanok kínálatát, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: