Franciaország: a kedvező árak hozzájárultak a tranzakciók növekedéséhez

A francia ingatlanpiac legfrisseebb hírei sok érdekes információt kínálnak. A tranzakciók számának növekedése, lassul az árcsökkenés és a jelzálogkamatok a minimumon vannak – ez így együtt a külföldi befektetők számára nagyon vonzó környezetet alakít ki.

A lakásárak éves szinten 1,7% -kal csökkentek

A Notaries de France jelentése az mutatja, hogy az ingatlanok eladási ára az előző évhez viszonyítva 1,7% -kal csökkent. A házak ára valamivel magasabb volt (2%), a lakások és az apartmanok esetében pedig mindössze 1,2%.

A feltételezések alapján, a csökkenő árakkal szemben azok a külföldi befektetők által közkedvelt területek maradtak ellenállóak, ahol csak kisebb csökkenések voltak észlelve, néhány esetben áremelkedés is. A legjobban teljesítő Bordeaux volt, ahol az apartmanok ára 12,2% - kal emelkedett. És ez az ugrás miatt az árak éves szinten átlagosan 1,9% -kal növekedtek az összes ingatlan típusnál. A vidéki területeken ez a fejlődés nem következett ben, az árak továbbra is alacsonyak maradak, ezzel a külföldi befektetőknek érdekes lehetőségeket kínálva.

Az áremelkedés pedig éppen ellenkezőleg Rouen -ban, Nantes -ban, Bethune -ben, Lille -ben vagy Orléans –ban volt megfigyelhető.

Az ingatlanpiac bevétele éves szinten 12% -kal nőtt

Az ingatlanáraknak köszönhetően éves szinten nőtt a tranzakciók száma. 2013 márciusa és 2014 márciusa között összesen 740 000 végrehajtott tranzakció – ez a Notaires de France szerint 12% -os növekedést jelent.

2013 –ban a tranzakciók száma 13% -kal csökkent az előző évhez képest. Ennek az oka főleg Hollande elnőki posztjára nevezése, valamint az ezt követően végzett reformoknak volt köszönhető. Ugyanakkor ezek a fordulatok bizonyíték arra, hogy a Franciaországi ingatlanárak és a kedvező jelzáloghitelek megszerzésének lehetősége a potenciális vásárlók számára érdekes környezetet hoz létre.

A népszerű turisztikai területek közül a francia Alpok is jól vezetnek. A sikeres síszezonnak köszönhetően a szálláshelyek üzemeltetői hatalmas bevételekre tettek szert. Ez az ingatlanvásárlás iránti érdeklődésben is tükröződött. Az elmúlt időszakban, 2013 decemberétől az idei év májusáig egyes helyeken az érdeklődés éves szinten 85% -kal nőtt. Azonban, ebben az esetben ezek helyi adatok, befolyásolva a Savojai Alpokban fekvő attraktív projektek ajánlataival.

Kamatlábak továbbra is a történelmi mélyponton

A múlt század 40. –es évek végétől nem voltak ilyen alacsony szinten a kamatlábak Franciaországban, mint most.

Most a fix kamat tíz évre körülbelül 2,65%. Ez az elmúlt éves minimum. Fix kamat húsz évre 3,25%.

Franciaországban jelenleg minden 100 000 eurós kölcsön, 25 évre megközelítőleg 500 eurós havi törlesztőrészletet képvisel, továbbá 20 évre 600 eurós törlesztőrészletet, valamint 15 évre 700 eurós törlesztőrészletet. A francia piacon még soha nem voltak ilyen jól beállítva a feltételek, ezzel az igényes ügyfelek gyors visszatérését okozva.

Egy ideig eltartott, amíg a külföldi befektetők rájöttek az ajánlatok előnyeire, amelyeket jelenleg a francia jelzálogpiacok kínálnak. A vonzó alacsony kamatoknak, valamint a hosszú távú biztonságos hiteleknek köszönhetően a vásárlók a francia piacon fektetik be a megtakarított pénzüket.

Az olcsó kamatlábakat a 3 millió euró feletti költségvetést meghaladó befektetők is kihasználják. Ezek a befektetők a szándékaikat képesek készpénzben is kifizetni, de ők is kihasználják a francia bankok kiváló ajánlatait.

Növekszik az új építésű épületek iránti érdeklődés

A francia kormány célja 500 000 új ház építése volt. Azonban 2013 júniusától 2014 májuságig ezek a célok messze elmaradnak. Franciaországban az elmúlt évben mindössze 312.066 új építésű ingatlan épült.

Az új építésű házak számának csökkenése a bérleti díjak emelkedését okozhatja. Ugyanakkor továbbra is nagy érdeklődés van a külföldi befektetők által épített ingatlanok iránt is. Ők az új házakat részesítik előnybe, főleg az alacsonyabb vételáruk és a könnyű külföldről való adminisztráció miatt.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: