A befektetők a hegyi faházaknál élnek az ÁFA-visszatérítés lehetőségével

A francia kormány úgy döntött, hogy a 19,6 %-os ÁFA-t visszatérítik azoknak a befektetőknek, akik ingatlanjukat a szabadpiacon adják bérbe. Ennek a döntésnek célja a gazdaság élénkítése, és egyúttal elegendő számú szálláshely biztosítása a francia síközpontokban. A felmérésekből kitűnik, hogy a tavalyi évben ingatlant vásárló befektetők 26 %-a élt ezzel a lehetőséggel.

Egy ingatlanpiaci szakértő a francia Alpok régióiban uralkodó helyzetet így jellemezte: „Lényegében minden vásárló keresi annak lehetőségét, hogy a befektetéséhez a legjobb feltételeket biztosítsa – és ez a kormánydöntés lényegében a vételár egy ötödének megtakarítását jelenti, és egyúttal a bérbeadásból állandó jövedelmet is biztosít”.

Másrészt nem minden ingatlan tesz eleget az ÁFA-visszatérítés feltételeinek – az ingatlanokat szigorúan elemzik a hely, minőség és természetesen a szolgáltatások elérhetősége szempontjából, hogy kielégítsék a látogatók igényeit. Ilyen esetekben megéri igénybe venni egy szakosodott ügynökség segítségét, melynek vannak tapasztalatai ilyen ingatlanok kiválasztásában, ami ezt az igényes folyamatot nagyon megkönnyítheti.

Érdeklődik befektetések iránt külföldi ingatlanokba? Kérjen egy kötelezettség nélküli ajánlatot a befektetési kérdőív kitöltésével, és mi egy testre szabott ajánlatot készítünk Önnek.

» Ingatlanok kínálata Franciaországban

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: